Dinosaurer

Dinosaurene er skolestarterne i Bakkehaugen.

En gang i uka har Dinosaurene 5-årsklubb. På klubben jobber vi mye med sosial kompetanse (empati, samarbeid, selvkontroll, selvhendelse, problemløsning osv.) Samtidig øver barna seg på noen regler som de kommer til å ha på skolen, f.eks. at når de vil si noe, må de vente på tur; at de ikke alltid blir valgt til å gi svar på stilte spørsmål.
Videre får barna øvelse i grunnleggende bokstav- og tallforståelse, alt dette gjør vi for å gi barna en enklere overgang til sin nye hverdag på skolen.

Dinosaurene øver også mye på hverdagskompetanse, som å kle på og av seg selv, velge riktig klær avhenging av været, tørke seg selv etter dobesøk osv.

Første onsdag i måneden deltar Dinosaurene på megakor. Koret har et nytt tema hvert år og avsluttes med en konsert.

I Bakkehaugen barnehage har det også blitt tradisjon at Dinosaurene besøker Tåsen Seniorsenter på Luciadagen. Der holder de en liten konsert for beboerne.

På slutten av barnehageåret pleier førskolegruppa å overnatte i barnehagen. Det er en stor opplevelse for alle sammen.

Dinosaurene er mye sammen med de andre gruppene i løpet av dagen. De lærer utrolig mye gjennom kontakt med de yngre barna. Der de kan hjelpe eller lære bort noe, opplever de mestringsfølelse og får mulighet til å reflektere over hvilke privilegier og konsekvenser det har å være eldst.

Førskolegruppa er på tur en gang i uka. De pleier å dra på tur sammen med Ekorna og Krokodillene. Bortsatt fra noen spesielle måneder som f.eks. desember, er vi i lavvoen en gang i måned.